Häromkvällen innan jag packade ihop för Italien så var det min tur att laga mat och jag bestämde mig för att laga något jag alltid drömt om att göra men aldrig gjort. För er som är nya vid min blogg så får jag berätta att jag alldeles nyligen börjat ge mig på att laga mat - för några år sedan hade jag inte ens en fungerande ugn....men sedan kanske två år tillbaka så har jag utmanat mig själv i köket. Nu kanske inte Fried Rice låter som en superstor utmaning men då thai är mitt bästa matkök så ligger det ändå rätt stor vikt i den här rätten. Om det inte hade blivit bra hade jag nog fått låta take away fått fortsätta laga det här åt mig. Men - det blev SÅ lyckat! Jag slog ihop tre olika recept som jag hittat dels på nätet och dels i tidningen Buffé till Ninas egna lilla recept. Och, det bästa av allt - herregud så lätt det var!? Det här blir en ny favorit, no doubt. För cirka 2 vuxna och 1 barn med stor chans för matlåda (obs: Välj ekologiska ingredienser!) 3 dl ris 2 vitlökshalvor (finhacka) 1-2 morötter 1 röd paprika ett gäng sockerärtor 2-3 salladslökar ett gäng broccoliträd olja att steka i - var inte rädd att ta i salt peppar 1-2 msk soja, jag valde japansk 1/2 dl sweet chili sås 3 ägg Koka riset Fixa med grönsakerna, hacka och skär, helst inte för små bitar - det blir godare om grönsakerna får vara lite knapriga och inte för mjuka. Välj de grönsaker du gillar, det finns inga regler för det där tycker jag. Stek grönsakerna i oljan. Salta och peppra och häll i sojan. Häll i det kokta riset och sweet chilin, blanda ihop och låt steka samman lite. Knäck äggen över allt (detta är en favorit, så härligt att knäcka ägg över mat). Blanda runt. Riset ska få en rätt krämig känsla. Lägg lite ärtskott över och servera. (ärtskott tog jag istället för koriander för att jag tycker det är vackert)