Ännu ett recept med PANG från vår helg i Grundsund där Ida som vanligt styr så bra i köket. Det förra receptet var ju den här avokado-pastan, missa inte den! Detta recept är om möjligt ännu enklare, kanske inte lika nyttigt men så helsickes gott att man inte orkar bry sig. Perfekt som förrätt, buffésnack eller som en hel rätt. Jag tror att detta recept från början kommer från COOP men jag ger ändå Ida credden eftersom hon är så grym på det här. Recept: Filodegspizza Ingredienser 4 förrättsportioner (man kan ju såklart ha på vad man vill på pizzan som alla andra pizzor men den här mixen är beyond) 250 g mascarpone 2 vitlöksklyftor torkad timjan salt 3 st portobellosvampar 3 msk olivolja malen svartpeppar 4 färska filodegsark 20 g parmesanost 30 g ruccola pinjenötter 5 msk rosépeppar Så här gör du: Blanda mascarponen med vitlök, timjan och lite salt. Här får du smaka av hur mycket vitlök du vill ha, starkt eller ej. Samma gäller med salt och timjan förstås. Grilla svamparna så de är genomvarma, tar lite längre tid med portobello än mindre svampar FYI. Blanda olivolja med riven vitlök och pensla på svamparna medan du grillar dem. Salta och peppra. Använd resten av olivolje-röran att pensla filodegsarken, vik ihop dem dubbelt lite slarvigt så att degen blir något veckad. Grilla dem hastigt i ugn så de får lite färg. Bred på mascarpone-röran på filodegspizzorna. Skiva svampen och lägg över, hyvla över lite parmesan och toppa med ruccola och pinjenötter. Smula över lite rosépeppar. Och om man vill, kvarna över lite svartpeppar. Eller hur - så enkelt recept. Dessutom blir de så fina, nästan dekorativa. Perfekt bjudmat! Fler goda och ENKLA recept hittar du här! Om jag kan göra dem - så kan du!