För någon vecka sedan lagade jag lite indiskt på instagram och fick frågan om recept från såååå många så jag tänker att jag får dela med mig här. Nu är det såklart inte JAG som ska ta cred för den här rätten, är inte som om jag är någon slags kock som hittat på egna recept liksom - MEN, jag delar ju sånt jag älskar att äta och det blir ofta med en liten twist eller något tips på hur man kan förenkla saker i köket. SÅ därmed kommer här nu världens godaste indiska rätt: Palak Paneer! Det bästa med den här rätten, förutom att den är magiskt god, är att den är väldigt snabblagad. Det tror man ju inte när man ser ingrediensförteckningen men max 30 minuter skulle jag säga att det tar. Win! Bra att tänka på är att osten ska stekas till lite i en egen stekpanna innan den är färdig att lägga i grytan. Första gången jag gjorde den här rätten blev jag skitstressad över att det plötsligt dök upp som en surprise långt ner i receptet så kan vara skönt att vara medveten om det så man har en extra stekpanna redo! (PS: paneer är en typ av färskost som är vanlig i det indiska, persiska och pakistanska köken). Tips 2: en del kör halloumi eller dylik ost också. Du behöver: 2 vitlöksklyftor 2 schalottenlök (om man vill) 2 tomater 2 cm riven ingefära olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 390 g krossade tomater 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl vispgrädde/havregrädde/matlagninsgrädde of your choice 1 grönsaksbuljongtärning 200 g färsk spenat 400 g paneer salt peppar ris naanbröd Såhär gör du: Skala löken, klyfta schalottenlöken, skiva vitlöken. Tärna osten så den är förberedd Skär tomaterna i klyftor och riv ingefäran Fräs ingefära, tomatpure och löken i olivolja tillsammans med garam masalan ca 4 min Lägg i både den färska och den krossade tomaten, vin, grädde och buljong. Låt sjuda 6-7 min Stek till paneerosten tills de får lite färg i en egen stekpanna Blanda ner osten och spenaten i grytan och smaka av med salt och peppar Servera med ris och naanbröd. Smaklig måltid!