Alltså under den här pandemin har jag helt säckat ihop när det gäller lunch. 4 av 5 dagar i veckan blir det en ostmacka eller fyra framför datorn här hemma vilket ju är ekonomiskt toppen om man jämför med pengarna som lätt spenderas på lunch om man jobbar inne i stan. Men - kanske inte jordens nyttigaste eller roligaste. Så häromdagen fick jag en massa tips ur en whatsapp-tråd där ämnet "lätta vardagsluncher" kom upp. Min kompis Lina kom med det absolut bästa tipset och jag gjorde lunchen dagens därpå och blev helsåld. Nämligen Nudelsoppa gjorde på ramennudlar. Genialt. Så jag tänker att jag bjussar vidare på receptet. Recept: Ramen nudelsoppa Du behöver: Nudlar Ramen Valfria grönsaker - jag tog pak choi, sojabönor, purjolök, vattenkastanjer Ägg (valfritt förstås men gött med lite extra protein) Sesamolja Grönsaksbuljong Gör så här: 1. koka nudlarna enligt anvisning. Häll av i durkslag och låt vila. 2. Koka upp vatten med buljong. Släng i grönsakerna och låt koka upp. 3. När du fått dina grönsaker så krispiga eller mjuka som du vill ha dem, släng tillbaka nudlarna i kastrullen och vips klart! 4. Släng över lite sesamolja för extra smak. Alternativet är ju också att du slänger i alla på en gång i samma kastrull och kokar upp. Gäller bara att ha koll på nudlarna så de inte blir överkokta. Supersnabbt och supergott! Smaklig måltid.