Att laga italiensk mat kan kännas lite läskigt när man är gift med en italienare som är uppvuxen på det här fantastiska köket. Och helst ska man väl inte göra det efter något recept heller utan ur ren passion. När vi var i Milano senast så köpte jag ändå med mig en kokbok med massa bra recept med mig hem, jag tänkte eftersom den kallades "the new generation" så kan jag alltid skylla på att det är "den nya smaken" om det inte riktigt blir så smaskens som Simone (min man) är van vid. Man får inte vara dum, hehe. I alla fall, jag bad Simone om en siffra mellan 1-190 och valet blev 131 vilket innebar recept på Ribollita eller Toskansk Soppa som det också heter. Så det var bara att köra igång. Och smaskens - det blev det - och som så många andra soppor så var den extra god dagen efter, så det skadar ju inte att laga den dagen innan den ska käkas upp om man har den framförhållningen. Nyttigt och gott! Och faktiskt ganska lättlagad! Recept: Ribollita Du behöver: Olivolja 4 vitlöksklyftor 1 gul lök 2 morötter 2 "selleristockar" - eller vad heter det? 1 lagerblad salt och peppar, gärna nymalen några knippen grönkål 2 burkar cannellini bönor ca 1,5 liter grönsaksbuljong 2 burkar hel tomat några nävar bröd, gärna gårdagens färsk basilika 15 ml rödvinsvinäger parmesan ost till servering Gör såhär: 1. Värm upp oljan, krossa i vitlök, hackad lök, hackad selleri och lagerlövet tillsammans med salt och peppar. Låt det hettas upp cirka 5-7 minuter eller tills du ser att löken börjar bli genomskinlig. Lägg i hackad grönkål (inte för smått hackat), blanda och hetta på medimvärme tills kålen blivit mjuk. 2. Håll i bönorna tillsammans med sitt spa, buljongen och hackade tomater. Låt koka. 3. Rör i brödbitarna, skär i små fyrkanter och sätt ner värmer så det får sjuda cirka 10 minuter. 4. Ta av från plattan och plocka ut lagerlövet (om du hittar det), hacka färsk basilika och lägg över och häll i rödvinsvinäger. 5. Servera med riven parmesan och lite extra brödfyrkanter vid sidan om Smaklig måltid! För fler recept - klicka här! Recept: Filodegspizza Recept: Den perfekta såsen till fisk