Ja egentligen är det ju vegetariska bullar som ska rullas, köttet ska liksom inte vara med alls men eftersom det är ett alternativ till vanliga köttbullar så får vi väl kalla dem för vegetariska köttbullar då - i alla fall tills normen är något annat. Matbullar skulle det kunna heta till exempel? Oh well. Jag gjorde de här vegobullarna (där kanske ordet föll på plats!?) inför julen och de blev faktiskt riktigt mumsiga! Jag gjorde på quornfärs men funkar ju med tex Pease också! Vegetariska köttbullar, ca 30 bullar Du behöver: 400 gram quornfärs 1 rödlök,funkar med vit också 2 ägg 1/2 havremjölk (gjorde jag på!) 200 g fetaost eller annan favoritost 2 msk senap, gärna en stark salt och svartpeppar gärna någon ört, ta den du gillar, jag tog basilika Så här gör du: Sätt på ugnen på 250 grader. Tina quornfärsen och medan den tinar så hackar du lök och fräser den mjuk, riv också osten, jag använde de stora "rivhålen" mixa färsen så den blir lite kladdig (obs ej kommit på själv utan fick tips om detta trick av smart person) rör ner alla ingredienser i röran, snåla inte med senapen säger jag! Rör runt rulla bullarna och lägg på smörad ungsplåt skjuts in i ugnen. TUSEN gånger lättare att "steka" köttbullar i ugnen än i stekpanna. Inget fastnar, inga bullar går sönder eller bränns vid. Låt gräddas ca 8 min. Klart! Tips: för dig som inte gillar att kladda med bullar så kan man också lägga färsen i en sprits och sprits ut i små bullar, smart som attan! För fler vegetariska recept klickar du här!