Jag ÄLSKAR risotto. Om det finns på menyn så väljer jag alltid det före allt annat. Jag har dock aldrig lagat det själv och alltid tänkt och trott att det var en komplicerad historia. Folk har varnat mig om att man måste stå och röra i timmar, riset är så känsligt, det är lätt att det blir gröt osv osv osv. När sen Nonna Anna (min svärmor) en kväll skulle göra just risotto så tänkte jag passa på att vara med. Snacka om att lära sig från rätt person - risotto är ju en italiensk paradrätt så what could go wrong? Typ inget. Vi gjorde Risotto al fungih, alltså svamprisotto, men man kan utan problem bara byta ut svamp mot vad man själv gillar, tex zuchini eller varför inte hummer? I Italien jobbar man ju inte med mått så ni får försöka hänga med i förklaringen så gott det går, heh. Recept 2 handfull risottoris per person smör rödlök svamp grönsaksbuljong riven parmesan Gör så här: koka upp buljong. Jag tippar att vi kokade upp cirka 1,5 liter buljong stek rödlöken i smör, ganska mycket smör, ta så mycket som känns gött håll i svampen, stek på ett tag, se till att allt blandar sig ordentligt håll i riset, rör om häll över 2-3 skopor buljong, vilket väl blir ca 2-3 dl, låt koka in när buljongen kokat in häller du över ytterligare 2-3 skopor buljong ända tills buljongen antingen är slut eller du ser att riset är tillräckligt mjukt och klibbigt häll i parmesan, ca 2 dl håll i mer smör, ca 2 msk rör om - färdigt! Servera med ännu mer parmesan. Ost - gott. Tips från coachen: om det blir risotto över, blanda i än mer parmesan och ett ägg och stek till en liten "polpetta" - typ paj, eller släng in i ugnen och få en liten gratäng till dagen efter.