Ok, nu ska jag ta bort alla era bekymmer för en stund. I alla fall de stora såsrelaterade bekymmer ni må ha därute. Sås alltså, kan ju få den bästa av kockar på dåligt humör. Jag ska inte ta någon form av credd för denna sås, jag är bara den som för den heliga graalen vidare. Jag fick receptet av min fina svägerska Helena som gjorde den vid påsk. Jag testade häromveckan själv och fick ENORMT bra respons. Så bra att Simone frågade om jag inte kunde göra såsen som soppa nästa gång. Han fullkomligt älskade den och ville typ dricka upp den. Den passar bäst till fisk så börja där. Alltså. Den är SÅ god. Sherrysås - here we go: För cirka 4 personer 1 msk finhackad gul lök 1 msk finklippt persilja 1 msk smör 1 dl torr sherry 1 1/2 fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 2 tsk vetemjöl 2 tsk mjukt smör 2 dl creme fraiche 1 krm salt 1 krm citronpeppar 1 krm cayennepeppar Fräs lök och persilja i smör. Tillsätt torr sherry och buljontärning. Koka tills ca halva mängden vätska återstår. Tillsätt grädde - koka 2 minuter. Sila såsen. Rör mjöl och smör till pasta. Klicka ner den i såsen under vispning. Tillsätt creme fraîche. Låt koka ca 3 minuter. Smaka av med kryddorna. KLART! Ät, njut, lev. Å så skicka in era tack till mig och min svägerska som gjorde era liv SÅ mycket bättre. Tjiho.