Hade ju ett inte så litet stolt ögonblick (eller snarare timmar) precis innan jul då jag fick (ja, fick, det är inte alltid helt välkomet att stiga in och ta över i ett italienskt kök) göra egna ravioli. Alltså göra egen pasta från scratch - så coolt och roligt. Och faktiskt, väldigt enkelt. Mjöl, ägg, olja, salt. Ja, typ det. Och fyllning då såklart. Tre olika sorters kött som maldes till en gegga tillsammans med ägg och parmesan. Och till mig, spenat och ricotta. Behöver jag säga det? Ja, kanske: MUMS!!! Vi gjorde 173 raviolis, och 95 tortellinis och ett capelletis. Cirka. Och ja, tortellini och capelleti är exakt samma som ravioli fast i andra former. Svettigt. Men kul! Och italienarna applåderade och berömde när det senare avsmakades. Som sig bör. Hehe. Fick ju naturligtvis hjälp av nonno och nonna och Essie, Essie dock påminde mest om en viss "MEJA KÖTT" där hon stod och vevade vid pastamaskinen. Läs också: Ingen Kalle Anka för mig