Ok, jag ska erkänna - veganlivet dag 4 innebar ett medvetet fuskande. Jag är inte stolt men det gick helt enkelt inte att låta bli... Dagen började bra och enkel. Jag åt Oatly yoghurt med nektarin, blåbär och granola. Till dagens lunchmöte var jag lite nojjig - skulle det finnas alternativ eller skulle jag återigen behöva skippa något gott och äta en fattig salladsbuffé? Men, på Scandic ute vid Stockholmsmässan (var och kollade in Formex och hade möte samtidigt) erbjöd de en grönsaksbiff och nudelsallad som även om det inte var det godaste i mannaminne ändå gjorde lunchen lyckad. Tack för det! På eftermiddagen blev det lite frukt och någon chokladbit och för första gången på hela veckan så kände jag aptit inför kvällen. Fick ju någon härlig magbacill på inskolningens första dag så har varit riktigt osugen på mat hela veckan - perfekt när man ska testa på ett nytt matliv. Not. I alla fall, jag fick lite pastacraving och vi bestämde oss för att göra en enkel tomatsås med rödlök och olja som är lika god som ja, superenkel och snabb! Bara stek löken i oljan, häll på krossade tomater och matlagsningsgrädde/vanlig grädde (vi körde på Oatlys) och låt sjuda till typ halva mängden och sen lägg i pastan och rör om. Klart! Och det var HÄR jag föll dit. Som sagt var det första gången på länge som jag kände mig peppad på att äta och Simone frågar "ska vi inte ta lite parmesan ändå?". Fanken också. Vi kunde inte låta bli. Pasta med tomatsås utan parmesan. Det är typ som att bryta mot italiensk lag att inte hyvla lite parmesan över. Så vi gjorde det. Och skämdes inte ens. Så. Dag 4 var lite misslyckad men ändå inte pga PARMESAN... Därför måste jag nu fråga er som levt det här matlivet längre än jag. Ost. Hur gör ni? Parmesan, mozarella, gorgonzola eller en vanlig go grevé - det kommer jag nog sakna mest av allt.... finns det alternativ som är ok? Läs gärna också: Recept på svingod kaprispasta