SMASK! Nu har det blivit dags för ännu ett recept och kanske är det det enklaste i ordningen då det krävs så otroligt lite. Däremot vad som krävs är bra råvaror och det kanske är där det kan bli lite krångligt i vårt lilla land, vongole växer inte på träd här men det bör gå att få tag på i välsorterade butiker. Detta är ju precis som risotto en italiensk klassiker. Så. Nu kör vi. Det som behövs: vongole spagetti vitlök persilja olivolja vitt vin hackad chili (om man vill) Gör såhär: Viktigast i hela jobbet är att få själva vongolen ren. Skölj först i ett durkslag, låt vatten rinna över i cirka 10 minuter och vänd och snurra på dem så gott det går. Sen lägger du dem i en kastrull med vatten över hela i cirka 2-3 timmar. När de legat där så sköljer du igen i rinnande vatten. Det är så lätt att sand finns kvar i musslorna, därav denna noggrannhet. Sätt igång stekpanna och stek vitlök i olivolja, för lite extra twist, lägg i lite hackad chili. Koka pastan. När det är cirka 2 minuter kvar på pastatiden lägger du i vongolen i stekpannan tillsammans med en gnutta vitt vin. När vinet absorberats och pastan hällts av stjälper du även ner pastan i stekpannan. Innan du serverar lägger du i lite hackad persilja. KLART! Hur enkelt som helst eller hur!? Och cirka hur gott som helst också! Lycka till. För mer Nina-recept - klicka här!