Förvisso började World Meat Free Week redan igår med det är ALDRIG försent att äta mindre kött mina vänner. Tänk bara så gott det gör: mindre belastning för miljön, färre döda djur, mindre risk för onödig cancer för dig... till exempel! Läs nedan för än tydligare anledningar till varför vi alla bör skära ner på köttet. Ska de va så svårt? Jag hjälper dig på traven genom att lista mina all time favoriter när det gäller vardagsmaten. Snabbt, enkelt och gott. Och VEGO! Här har du, finns inga argument att inte testa! Fried rice - superenkel och hyfsat nyttigt smaskens Pad Thai - ok, har inte själv bemästrat denna rätt till fullo än men det kommer! Pumpasoppa - eventuellt det lättaste du kan göra Vegetarisk lasagne - megagöttigt och onyttigt Risotto á la nonna - Simones mammas recept Vegobiffar - så goda att italienaren ber mig göra dem då och då Helt orimligt är detta: 14,5% av de globala växthusgasutsläppen orsakas av köttproduktionen, vilket är mer än transportsektorn. Boskap använder 30% av jordens markytor, mark som istället kan användas för grödor för människors kost. 69% av det globala färskvattnet används av livsmedelssektorn. 80% av avskogningen av Amazonas regnskog hänförs till nötköttsproduktion.